PENGENALAN KEPADA ‘FAMILI BAHAGIA’

FAMILI BAHAGIA ialah  lamanweb yang dipautkan kepada  lamanweb   PERSPEKTIF KELANTAN.   Di dalamnya akan dimuatkan dengan segala maklumat yang relevan dan berhubungkait dengan keluarga dan kekeluargaan.

Lamanweb ini diwujudkan untuk dijadikan sebagai  sumber rujukan yang kredibel  mengenai subjek  keluarga,  kekeluargaan  dan  juga institusi keluarga,  terutama sekali untuk mereka yang membuat kajian mengenainya,  dan juga yang perihatin dalam hal-hal yang berkenaan.   Untuk makluman saudara,  bahan-bahan yang akan dikandungkan di dalam lamanweb ini dikenalpasti setelah dibuat kajian dan penyelidikan yang terperinci.   Beberapa agensi kerajaan dan juga pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan telah memberi kerjasama yang amat baik,  dalam usaha ini.   Kita akan juga cuba memuatkan pandangan dan pendapat serta tulisan dari mereka yang ahli dan pakar dalam bidang ini.

Antara kandungan lamanweb ini termasuklah panduan dan bimbingan mengenai konsep dan peranan keibubapaan,  pembentukan ummah mengikut Islam,   asas pendidikan anak,   perkembangan kanak-kanak dan banyak lagi.

Untuk kemudahan saudara juga beberapa badan yang menumpukan perhatian kepada pembangunan keluarga dipautkan juga kepada lamanweb ini  iaitu  seperti  Yayasan Pembangunan Keluarga Darul Takzim,  Rumahku Syurgaku,  Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara, dan beberapa lagi yang relevan.

Aspek dan bidang yang akan diliputi oleh bahan-bahan di dalam lamanweb ini,   diharapkan dapat membantu kita semua mewujudkan satu suasana yang ceria,  aman damai,  sejahtera  dan  toleran di dalam kehidupan kita sebagai anggota satu keluarga.   Tambahan pula bila kita sedar bahawa pembangunan masyarakat dan bangsa,  bermula dari pembangunan keluarga.

Advertisements

Perihal Author
A retired government broadcast journalist and communications specialist still actively involved in activities pertaining to ICT and media,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: